HTML

Szumátrától Pápuáig

9 hónap Indonéziában és egyéb utazások

Friss topikok

Linkblog

2010.05.01. 18:53 Doctor Proctor

Éljen május 1. - Különkiadás

Mint minden Földközi tenger melléki puttó országban Portugáliától-Görögországig - amelyeknek a hidegháború alatt az USA bevédte a seggét a Szovjetuniótól és akiket még az EU is kenegetett időről-időre dellával -  úgy Törökországban is rendkívül népszerűségnek örvend a kommunista eszme. Értelmiségi és egyetesmista körökben természetesen itt is nagy divat marxistának lenni, - hogy mást ne mondjak egyetemi oktató és török nő létére egész fiatal és csinos Erasmus koordinátoromról is kiderült hogy lelkes kommunista  - de az egyszerű nép körében is konjunktúráját éli a balos radikalizmus.

Ennek köszönhetően Isztambulban a május 1. nem az otthonról ismerős városligeti nyugger majálist jelenti, hanem óriási tömegdemonstrációkat, amelyek eddig minden évben a belváros teljes szétverésébe torkolltak. Magyarországhoz képest még annyi a különbség hogy a fentiekből fakadóan, itt nem a radikál jobbos, hanem a radikál balos huligánok tombolnak. Ettől azonban még az isztambuli május elsejék rendszerint ugyanolyan szórakoztatóak mint annak idején az MTV székház ostroma. 

Sajnos ennek ellenére ma sem sikerült délnél előbb felkelni a tegnapi buli után. Plusz még május 1. tiszteletére a metró sem járt, másnaposan pedig nem voltam hajlandó  Mecidiyeköyből a Taksimig legyalogolni. Így aztán attól tartok az események sűrűjéből  csúnyán kimaradtam. Ennek ellenére lőttem pár fotót a demonstrációkról hazafele tartó tüntetőkről, meg azokról a graffitikről amikkel a lelkes balos avantgárd aktivisták mára virradóan kidekorálták a belvárost. 

A magunk részéről ezzel a kis válogatással tisztelgünk a Nemzetközi Munkásmozgalom Ünnepe előtt:

http://picasaweb.google.com/gyepaller/Majus1# (sok-sok Che Guevarás kép Zsimbi-Zsombi kedvéért :-))) )

 

 

2 komment

Címkék: törökország isztambul


A bejegyzés trackback címe:

https://szumpapu.blog.hu/api/trackback/id/tr861966955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TheRealMrTeacher 2010.05.06. 14:30:29

értem én az ottani balos radikalizmus különböző voltát, de még mindig azt mondom:
kapjanak ők is az arcukba egy török Rákosit, aki deportál néhány törököt Örményországba, meg legyen egy csegevarájuk, aki kiírtja a moszlim vallási vezetők nagy részét, és utána kíváncsian várom, hogy hány egyetemista fog ilyen zászlókat lengetni.

Doctor Proctor 2010.05.07. 11:47:36

Zsombi bá! Ha a fentiekből nem jött volna le, az EU-s támogatásokból kövérre hízlalt görög, meg török egyetemisták balos radikalizmusát én sem tartom különösebben frankónak. Owieczka meg pláne nem, de mint tudjuk ő falangista. Latin-Amerika az meg megint más tészta.
süti beállítások módosítása